Gott

Gumbo med chorizo och räkor

 

 Skär ner paprika och blekselleri i mindre bitar.

2. Hacka löken och stek alltsammans i en gryta med lite smör.

3. Tillsätt mjölet och låt det rosta med samtidigt som du rör runt hela tiden.

4. När det börjar dofta lätt rostat, tillsätt tomatpuré och cayennepeppar efter smak.

5. Skär ner tomaterna i mindre bitar och tillsätt strax efter purén och pepparn.

6. Slå på buljongen successivt. Lite i taget och rör runt hela tiden så den gifter sig med mjölet.

7. Skiva ner korven i slantar och hacka timjan fint samt tillsätt till gumbogrytan.

8. Koka ris och låt gumbon koka under tiden.

9. När riset är klart, tillsätt räkor till gumbogrytan och server

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>