Älgburgare

 

Coleslaw
  • 400 g kål, gärna olika sorter
  • 1 liten rödlök
  • saften från 1 stor apelsin
  • 2 msk ingefärssjuice, ca 100 g oskalad ingefära
  • salt och svartpeppar
Burgare:
  • 500 g älgfärs
  • 1/2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • garnera med: hamburgerbröd, vällagrad ost och majonnäs

 

  1. Riv eller strimla kålen riktigt fint, helst på mandolin. Blanda med ingefärsjuice, apelsinsaft, salt och peppar och massera in dressingen noga i kålsalladen. Ställ åt sidan.
  2. Arbeta försiktigt samman färs och grädde till en smidig hamburgersmet, tänk på att inte arbeta smeten för mycket då blir burgarna kompakta. Forma försiktigt till burgare och krydda med salt och svartpeppar på båda sidor. Stek dem i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  3. Lägg på slutet på en tjock skiva västerbottenost på burgarna som får smälta lätt. Lägg samman hamburgarna med rostat hamburgerbröd, coleslaw och lite majonnäs. Servera genast.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>