Advokat vill rentvå Jesus

Den kenyanska advokaten Dola Indidis vill att internationella domstolen i Haag ska ogilla Jesu dödsdom.

När Jesus dog fick han inte möjlighet att göra sin röst hörd.

– Jag ansöker om detta som en vän, säger säger Dola Indidis till the Nairobian.

Han menar att åtalet mot Guds son är kantat av byråkratiska tjänstefel, missbruk av myndighetsställning, partiskhet och fördomar.

”Vill skipa rättvisa”

Advokatens försök att rentvå Jesus är en utmaning. Hans ansökan vänder sig till dåtida ledande myndighetspersoner och religiösa ledare som judeiske ledaren Pontius Pilatus, kung Herodes, romerske kejsaren Tiberius såväl som den judiska översteprästen, samhällets äldre och deras uttolkare av lagen, skriver the Times.

Enligt The Times vill advokaten även rikta sin ansökan mot nuvarande regeringarna i Italien och Israel, med hänvisning att de ärvt lagar från det romerska riket.

– Jag ansökte för att det är min uppgift att bevara Jesus värdighet och jag har vänt mig till internationella domstolen i Haag för att skipa rättvisa för mannen från Nasaret.

”Kan vinna tillsammans”

Men hans ansträngningar för Jesus tros dock inte bära. Sedan tidigare har Dola Indidis vänt sig till kenyanska Högsta Domstolen som har avslagit hans begäran om att pröva Jesu dödsdom. Och för två år sedan vände han sig till domstolen i Haag för första gången. Men möjligheten att internationella domstolen i Haag ska pröva Jesus fall är liten. 

Domstolen kan endast pröva och avgöra fall mellan två stater. Och en professor i juridik som The Times har pratat med menar att Jesus dödsdom inte är ett solklart fall av brott mot folkrätten.

Trots det hoppas Dola Indidis på framgång. På sin facebooksida har han postat bilder på sin advokatlicens och ett brev daterat december 2011 när han vände sig till internationella domstolen första gången. Brevet avslutar han med:

– Tillsammans kan vi vinna. Ja, vi kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>