Häktade 21-åringen iakttog polisens arbete med perrongmordet i timmar

Det var halv sju på morgonen den 20 juli som den 22-åriga kvinnan segnade ner på perrongen på centralstationen i Umeå – skjuten till döds.

I lördags häktades 21-åringen på sannolika skäl misstänkt för mordet på kvinnan.

När polis kom till mordplatsen spärrades ett stort område av, bland annat gatan där den nu häktade 21-åringen bor – bara ett stenkast från mordplatsen.

Tittade i över två timmar

Enligt en granne satt mannen och iakttog mordplatsen och polisens arbete i över två timmar, precis efter mordet.

– Jag reagerade på och undrade varför han bara satt där. Jag vet inte om polisen pratade med honom då, men jag tycker att det är märkligt om de inte gjorde det, säger grannen till VK.

“Visste inte vem han var”

Grannen frågade 21-åringen om han visste vad som hade hänt.

21-åringen svarade att han kommit hem från krogen vid fyratiden på natten och sedan suttit och spelat dataspel, innan han hört en smäll vid halvsjutiden, enligt VK.

– Jag hade inte träffat honom förut. Jag visste inte alls att han bodde i närheten, och undrade vem killen var. Några dagar senare pratade jag med de andra grannarna, och de sa att han bodde i huset, säger grannen till VK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>