”Hon fick ingen hjälp”

Den 23-åriga kvinnans anhöriga är förtvivlade.

– Alla mår dåligt, berättar hennes moster. Och vi får ingen hjälp. Varken polisen eller de sociala myndigheterna har erbjudit familjen något stöd.

Den mördade kvinnan hade fyra syskon.

– Lillasyster är 12 år och mår fruktansvärt dåligt. En broder var så förtvivlad när han besökte mordplatsen att han slog näven i en vägg och bröt handen. Vi mår alla jättedåligt.

Kvinnans moster och mormor berättar för Aftonbladet att den 23-åriga kvinnan bröt kontakten med sin förre pojkvän för flera månader sedan.

”En destruktiv typ”

Det vet att han var elak mot henne och slog henne, vilket också framgår av en dom mot 27-åringen från i juni i år.

– Hon hade gång på gång försökt få honom att flytta, tills sist kastade hennes föräldrar ut honom.

Men 27-åringen gav inte upp.

– Han är en destruktiv typ och han fortsatte att trakassera henne och skicka hotfulla sms. Flera gånger har han sökt upp henne.

– Hon var en vänlig människa, mån om alla och älskad av alla. Hon hade visioner och skulle utbilda sig till sjuksköterska och hon hade träffat en ny pojkvän, en jättetrevlig kille.

Även den nye pojkvännen blev offer för 27-åringens trakasserier.

– Han hotades också och bara ett par timmar innan mordet i lördagskväll fick han ett sms från 27-åringen som skrev att han ”nu skulle få vad han förtjänade”.

Umgåtts sedan dagis”

Kvinnans anhöriga är övertygade om att 27-åringen i helgen reste från hemmet i Västsverige till Malmö för att ta livet av sin före detta flickvän.

– Det var helt klart planerat, konstaterar de.

Den 23-åriga kvinnan bodde tillfälligt i en villa i Oxie medan familjen som äger den var på semester.

– Hon tog hand om huset och deras hund. Hon var bästa vän med familjens dotter, de har hängt ihop ända sedan de gick på dagis.

Stack kniven i sig själv

Sent i lördagsnatt dök 27-åringen upp i villan. Han knivhögg sin förra flickvän till döds och stack sedan kniven i sig själv.

– När han fördes ut av polisen blödde han kraftigt från bröstet och magen, berättar ett vittne.

Mannen vårdas nu med bevakning på sjukhuset i Malmö. Ett första förhör har hållits med honom och efter det anhölls han på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mordet inträffade strax efter midnatt i lördags. Det var 23-åringens sista kväll i villan. Familjen var på väg hem från semestern, de kom hem till sitt avspärrade hus en dryg timme efter mordet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>