Inlagda paprikor tricolore

  • 1 kg gul, röd, grön paprika
  • 3-5 dl olivolja
  • Marinad:
  • 1 rödlök
  • 6 vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • 4 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl vatten
  • 4 lagerblad
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 7-8 korianderfrön
  • 4-5 pepparkornfrön

Gör så här

  • Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken. Lägg rödlök, vitlök, vinäger, vatten och kryddor i en kastrull. Låt det koka upp. Lägg i paprikastrimlorna och låt dem koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
  • Sila från vätskan (det gör inget att kryddor och lök är kvar). Fördela paprikan i en glasburk. Fyll upp med en god olivolja. Förvara dem svalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>