Abdi bröt handleden under polisjakt

Butiksägaren Delgash Ramadahn har fortfarande inte kunnat smälta det som utspelade sig i hennes livsmedelsbutik Kronolivs i Växjö i går förmiddag.

– Jag har själv tagit det här väldigt personligt. Jag känner mig väldigt kränkt, säger hon.

Incidenten inträffade efter att en polispatrull stoppat en bil som enligt Smålandsposten belagts med brukandeförbud. En av männen som befann sig i bilen sprang då från fordonet och en polisman tog upp jakten efter honom. Den okände mannen flydde in till Kronolivs och fortsatte in i köket bakom butiken där Abdi Jama och hans kollega satt och fikade.

Bröt handleden

– En annan man springer efter honom. Jag får senare reda på att det är en polis, för han legitimerar sig inte. Han hade batong i ena handen och pepparsprej i den andra, säger Delgash Ramadahn.

Den jagade mannen lyckades fly i tumultet som utbröt i köket. De båda butiksbiträden som plötsligt och oförberett hamnat i en polisjakt gick det sämre för.

– Polisen springer in i köket, sprejar dem rakt i ögonen och slår med batong, säger Delgash Ramadahn.

Abdi Jama går nu med högerarmen gipsad efter att ha brutit handleden i tumultet. Han hävdar att det var polisens batongslag som orsakade skadan.

– Den första tanken som slog mig när polisen sprang in var att det var en brand i huset, så jag försökte ta mig ut. När jag tar i dörrhandtaget slår polisen mig på handen med batong, säger Abdi Jama.

Polisen utreds

Delgash Ramadahn berättar att Abdi Jamas kollega har ont i ögonen efter att polisen ska ha sprejat pepparsprej på honom.

Polisen kunde under lördagseftermiddagen inte lämna någon information om vad som hände i butiken. Abdi Jama och Delgash Ramadahn har anmält polisens agerande. Enligt Växjöpolisens pressinformatör Robert Loeffel har ärendet skickats till polisens internutredningsenhet i Skåne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>