Ung svensk hittad död på Cypern

Den unge svensken hittades död vid 06.30 på lördagsmorgonen, lokal tid, enligt Cyprus Mail.

Mannen hittades på ett hotells parkeringsplats och enligt den preliminära undersökningen dog han efter ett fall.

– Det verkar som att den unga mannens död har orsakats av ett fall på cirka 2,5 meter, ungefär samma höjd som mellan ett hotells parkeringsplats och en annan parkeringsplats, säger rättsläkaren Sophoclis Sophocleous till Cyprus Mail.

Var på en fest

21-åringen uppges ha varit på semester med sina vänner och ska ha anlänt under fredagen.

Enligt Cyprus Mail ska mannen på fredagskvällen ha lämnat sitt sällskap för att gå hem och lägga sig tidigare än de andra i sällskapet.

– Vi kan bekräfta att en svensk man i 20-årsåldern omkommit på Cypern. Anhöriga är underrättade, säger Victoria Bell vid UD:s pressjour.

Den officiella dödsorsaken ska fastställas vid en rättsmedicinsk undersökning som ska utföras under söndagen.

Tog en genväg

En bekant till familjen berättar för Aftonbladet att mannen var hemmahörande i Gällivare och 21 år gammal. Han vill att folk ska sluta spekulera kring vad som hänt.

– Det är mycket tragiskt det som skett. Men vad jag har förstått så gick han hem tidigt från en fest. Han tog en genväg till sitt hotell och föll olyckligt, säger han.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>